Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Gebruiker Centraal organiseert op vrijdag 20 november een conferentie over design thinking bij de overheid. De dag staat in het teken van kennisopbouw over design thinking in de organisatie. En de integratie van de manier van werken en denken van diverse soorten teams in de dagelijkse praktijk.

De conferentie is onderdeel van een groter programma met onder andere een training design thinking en een design sprint week op verschillende plekken in Nederland. Tijdens de conferentie delen de regio’s de belangrijkste lessen, inzichten en resultaten. Op die manier krijg je als deelnemer aan de conferentie een beter beeld van de kracht en de waarde van design thinking. Deze conferentie is voor iedereen toegankelijk, ook als je niet hebt deelgenomen aan de training of Design Sprint Week.

Design Thinking

Design thinking is een waardevolle aanpak in de weg naar gebruiksvriendelijke en inclusieve (digitale) dienstverlening. Overheden wereldwijd omarmen het. Dit komt door de manier waarop het perspectief van de gebruiker een centrale rol speelt bij het ontwerpen en ontwikkeling van dienstverlening. De diversiteit van design thinking maakt het mogelijk om voor veel soorten vraagstukken tot oplossingsrichtingen te komen. Het is waardevol voor vrijwel elk team bij de overheid, niet alleen voor teams die aan dienstverlening werken.

Overheid

De conferentie is gericht op teams en organisaties binnen de overheid die willen beginnen met het verwerken van design thinking elementen in de manier van werken of daarin een volgende stap willen zetten. Er wordt waardevolle informatie gedeeld voor diverse rollen en onderdelen binnen de organisatie. Van dienstverlening tot beleid en van data tot juridische zaken. De onderdelen van design thinking zijn waardevol voor vrijwel elk onderdeel van de organisatie en die diversiteit laten komt terug gedurende de dag.

Begripvolle ambtenaar

Maike Klip, digitaal strateeg en ontwerper bij de Dienst Uitvoering Onderwijs, DUO, doet onderzoek naar hoe de overheid een begripvolle verbinding kan hebben met burgers. De overheid is tegenwoordig steeds meer een systeem, een computer. We hebben het over de digitale overheid. Wat een begripvolle digitale overheid is, daar gaat haar blog over.

Maatregelen

Uiteraard wordt er rekening gehouden met de maatregelen rondom de coronacrisis. Het zou dus kunnen zijn dat de conferentie virtueel wordt. Die beslissing wordt in september genomen. Begin september wordt er een update verstuurd waarin de vorm van de conferentie toegelicht wordt.

Tags

Tip

Bekijk ook congressen, symposia, seminars en masterclasses op congresagenda.nl

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
digitaal-werven
6 okt

Door Digitaal Werven in

Digitaal-Werven Event

Bekijk evenement:
Direct-Duidelijk-Week
10 okt

Door Gebruiker Centraal in

Direct Duidelijk Week

Bekijk evenement:
evenementen
10 okt

Door Respons in

Nationaal Congres Evenementen

Bekijk evenement:
Contact