Laden Evenementen

Op zoek naar bruikbare handvatten, waardevolle lessen, nieuwe inspiratie en gelijkgestemde contacten? Kom dan naar de Staat van Betrokkenheid. Want met maar liefst 3 sprekers op het hoofdpodium én 6 workshops om uit te kiezen, weet je in één dag hoe betrokken Nederland precies is, en dus ook hoe betrokken jouw inwoners zijn.

Samenwerking inwoners en overheid

De nieuwe digitale techniek zorgt voor nieuwe machtsverhoudingen tussen inwoners, politiek en gemeente. Meepraten én meedoen, dat is hierdoor fundamenteel veranderd. De impact van de digitale wereld is steeds beter zichtbaar en voelbaar, ook voor de overheid. Actief burgerschap, initiatieven vanuit de samenleving en andere organisatiemogelijkheden van onderop: het vraagt om nieuw leiderschap. Wat betekent dit voor de gemeente? Steven de Waal, opiniemaker, schrijver van o.a. ‘Civil Leadership as the Future of Leadership’ en voorzitter Public SPACE Foundation vertelt hierover op het hoofdpodium.

De staat van betrokkenheid in Nederland

Inwoners bereiken en betrekken. Alle overheden worstelen met de vraag: “Hoe dan?”. Bij Citisens weten ze dat alles start bij betrokkenheid van inwoners bij de eigen leefomgeving. Én bij het vertrouwen dat inwoners hebben in de overheid. Maar wat is de stand van zaken anno 2020 op dit vlak? En hoe sluit je als overheid aan bij de participatie -en communicatievoorkeuren van inwoners? De resultaten uit het recente onderzoek “Staat van Betrokkenheid” worden vergeleken met de resultaten uit 2017. Aan het onderzoek deden ruim 16.000 Nederlanders mee. Renée van Os, senior onderzoeker bij Citisens, neemt je mee tijdens zijn sessie.

#vangrijsnaargroen

Media-aandacht genereren voor groene daken hoe doe je dat? En hoe bereik je dan de doelgroep ‘drukke 35-plussers met een koopwoning’? In samenwerking met Glasnost organiseerde Interpolis de #vangrijsnaargroencampagne. Er werd gebruik gemaakt van data om de boodschap in de pers te krijgen en samengewerkt met influencers en ambassadeurs om de dertigersdoelgroep te bereiken. Op het podium doet Interpolis uit de doeken hoe zij de PR-campagne hebben aangepakt en wat de resultaten waren.

Maak hier je keuze uit de 6 inspirerende workshops. 

Trends, cases, lessen en successen. Voor professionals die werken bij de (lokale) overheid. Ben je erbij?

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
digitaal communiceren
14 apr

Door Digital Wednesday in

Digitaal Communiceren tijdens COVID-19

Bekijk evenement:
Innovatie NZA
14 apr

Door Nederlandse Zorgautoriteit in

NZa InnovatieFest – geannuleerd

Bekijk evenement:
Innovatie in crisistijd - Webinar
14 apr

Innoveren in crisistijd – Webinar Patrick van der Pijl

Bekijk evenement:
Contact