Laden Evenementen

Citisens, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), HowAboutYou en Upstream werken samen aan het opstellen van een nieuwe handreiking ‘klantreizen’ voor Nederlandse gemeenten en andere (semi-) overheidsinstellingen.

Uitkomsten onderzoek

Dit doen wij op basis van een enquête-onderzoek dat we in het voorjaar van 2020 uitvoerden, met bijna 8.000 deelnemers verspreid over Nederland. Inmiddels zijn de data geanalyseerd, en nodigen wij professionals werkzaam bij een gemeente van harte uit om de eerste uitkomsten van het onderzoek te horen en samen te bespreken hoe deze door te vertalen naar een bruikbaar instrument voor de dagelijkse praktijk.

De perfecte klantreis is voor ieder type inwoner anders

Handreiking ‘klantreizen’

De nieuwe handreiking ‘klantreizen’ heeft als doel gemeenten te helpen hun inwoners nog meer centraal te stellen, in al hun variëteit. . De perfecte klantreis verloopt voor ieder type inwoner immers anders. Waar de één voorkeur heeft voor een brief per post om geïnformeerd te worden door de gemeente, kiest de ander ervoor om de gemeente op sociale media te volgen. Hoe speel je hier goed op in?

Geschikt instrument voor gemeenten

Inzicht in individuele voorkeuren van verschillende typen inwoners is dan een eerste stap. Graag vertalen we nu samen met gemeenten al deze informatie die we hebben opgehaald naar een geschikt instrument, dat helpt bij het maken van keuzes voor verschillende type inwoners en dat bruikbaar is in de dagelijkse praktijk. Dit doen we in de vorm van een co-creatiesessie.

Denk mee over de nieuwe handreiking ‘klantreizen’ voor gemeenten

Ben jij geïnteresseerd hoe je de inwoner centraal kunt stellen en kunt inspelen op individuele voorkeuren van verschillende type inwoners? Zoek je handvaten hoe je op maat kunt communiceren met inwoners en kunt inspelen op de klantreis in een dienstverlening- of participatietraject?

Bijeenkomst Klantreis inwoners gemeente

Kom dus op dinsdag 29 sept. 2020 van 13.00 tot 16.00 uur naar de co-creatiesessie en denk met ons mee!  Locatie van de bijeenkomst is Spellenlabs, Assenstraat 8, 7411JT in Deventer (op 8 min. lopen vanaf het NS-Station). (Foto Deventer door Bart Ros

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
samen slimmer
23 sep

Door HHNK in Deventer

Webinar: Samen Slimmer

Bekijk evenement:
Customer Contact
24 sep

Door FrankWatching in Deventer

Futureproof customer contact

Bekijk evenement:
Maak meer impact met een goed gesprek
24 sep

Door ManagementBoek in Deventer

Maak meer impact met een goed gesprek

Bekijk evenement:
Contact