Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Gig Economy

De gig economy verlaagt de drempel om de arbeidsmarkt te betreden. Met hun werk op platforms bouwen werknemers een gegevensprofiel op, dat het aantal voltooide klussen en bediende klanten bevat, evenals de evaluaties van de klanten. Dit overzicht draagt ​​bij aan het vertrouwen dat (potentiële) opdrachtgevers in een platformwerker mogen stellen. Een sterk profiel leidt meestal tot meer werk en mogelijk betere verdiensten.

Platform

Platformwerk dat als opstapje naar de arbeidsmarkt dient is gunstig, maar wat is de volgende stap? Momenteel kunnen platformwerkers hun gegevens niet overdragen naar andere platforms. Ook kunnen zij hun profiel niet gebruiken om opdrachten buiten de gig economy te verwerven. Hoewel verschillende onderzoekspapers een pleidooi houden voor ‘portabiliteit’ van dit soort data, is er in de praktijk geen vooruitgang geboekt.

Dataportabiliteit

Tijdens dit evenement worden manieren onderzocht waarop dataportabiliteit gunstig kan zijn voor platformwerkers. Op basis van eerder gepubliceerde onderzoeksresultaten en een levendige paneldiscussie, worden de voor- en nadelen onderzocht van hoe overdraagbaarheid van reputatie- en transactiegegevens kan bijdragen aan de wendbaarheid van werknemers op de arbeidsmarkt, zowel binnen als buiten de gig economy.

 

Tags

Tip

Bekijk ook congressen, symposia, seminars en masterclasses op congresagenda.nl

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
Digitale-ontwikkelingen
29 nov

Door Logeion in

Digitale ontwikkelingen in communicatie

Bekijk evenement:
Sleutelfiguren bij ontwikkeling
1 dec

Door Gebruiker Centraal in

Je doelgroep écht bereiken? Maak gebruik van sleutelfiguren

Bekijk evenement:
data-driven-marketing
8 dec

Door FrankWatching in

Data-driven marketing (basis)

Bekijk evenement:
Contact