Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Gig Economy

De gig economy verlaagt de drempel om de arbeidsmarkt te betreden. Met hun werk op platforms bouwen werknemers een gegevensprofiel op, dat het aantal voltooide klussen en bediende klanten bevat, evenals de evaluaties van de klanten. Dit overzicht draagt ​​bij aan het vertrouwen dat (potentiële) opdrachtgevers in een platformwerker mogen stellen. Een sterk profiel leidt meestal tot meer werk en mogelijk betere verdiensten.

Platform

Platformwerk dat als opstapje naar de arbeidsmarkt dient is gunstig, maar wat is de volgende stap? Momenteel kunnen platformwerkers hun gegevens niet overdragen naar andere platforms. Ook kunnen zij hun profiel niet gebruiken om opdrachten buiten de gig economy te verwerven. Hoewel verschillende onderzoekspapers een pleidooi houden voor ‘portabiliteit’ van dit soort data, is er in de praktijk geen vooruitgang geboekt.

Dataportabiliteit

Tijdens dit evenement worden manieren onderzocht waarop dataportabiliteit gunstig kan zijn voor platformwerkers. Op basis van eerder gepubliceerde onderzoeksresultaten en een levendige paneldiscussie, worden de voor- en nadelen onderzocht van hoe overdraagbaarheid van reputatie- en transactiegegevens kan bijdragen aan de wendbaarheid van werknemers op de arbeidsmarkt, zowel binnen als buiten de gig economy.

 

Tags

Tip

Bekijk ook congressen, symposia, seminars en masterclasses op congresagenda.nl

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
content-conference
30 jun

Door FrankWatching in

Content Conference 2022

Bekijk evenement:
UX-Design
30 jun

Door Logeion in

UX-design voor communicatieprofessionals

Bekijk evenement:
verbindingsfestival-2022
7 jul

Door Acquire Publishing B.V. in

Verbindingsfestival 2022

Bekijk evenement:
Contact