Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Een kijkje in de keuken..

Op 10 september biedt MOA in samenwerking met NIMA een kijkje in de keuken welke beslissingen bij het Van Gogh Museum datagedreven zijn. Een museum als het Van Gogh is constant bezig met zoveel mogelijk mensen te laten genieten, zonder er voor te zorgen dat de bezoekers grote drukte ervaren.

Bezoekerspatronen

Het gaat om het vinden van een optimale balans waarbij bezoekers zelf de duur van hun verblijf kunnen bepalen. Dit zonder dat er drukte ontstaat in het museum. Op basis van historische data die bezoekerspatronen laten zien kunnen bezoekerspatronen worden voorspelt. Op kwartierniveau weten hoeveel entreekaarten je beschikbaar kunt stellen, bevordert een goede bezoekerservaring.

Sprekers

Tijdens deze presentatie geven Koen Bel en Laurine van de Wiel een kijkje in de keuken. Welke data-gedreven beslissingen er worden genomen bij het Van Gogh museum?

Data-gedreven marketing

Het van Gogh Museum gebruikt datagedreven marketing om waardevolle inzichten te verkrijgen in hun bezoekerspatronen. In het boek databedreven marketing schrijft Danny Oosterveer over de mogelijkheden op het gebied van data-gedreven marketing voor allerlei soorten bedrijven.

Tags

Tip

Bekijk ook congressen, symposia, seminars en masterclasses op congresagenda.nl

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
Digitale-ontwikkelingen
29 nov

Door Logeion in

Digitale ontwikkelingen in communicatie

Bekijk evenement:
Sleutelfiguren bij ontwikkeling
1 dec

Door Gebruiker Centraal in

Je doelgroep écht bereiken? Maak gebruik van sleutelfiguren

Bekijk evenement:
data-driven-marketing
8 dec

Door FrankWatching in

Data-driven marketing (basis)

Bekijk evenement:
Contact