Laden Evenementen

Cybersecuritymaand

Oktober is cybersecuritymaand. In die maand is er extra aandacht voor bewustwording rondom online veiligheid en het stimuleren van cybersecure gedrag.

Voor de 4e keer organiseert het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de Overheidsbrede Cyberoefening. Dit jaar op maandag 31 oktober 2022. Daarnaast worden er ook verschillende cyberwebinars, een masterclass en een bestuurlijke cyberspecial georganiseerd. Hieronder lichten we enkele activiteiten uit. Alert Online trapt deze week af (in samenwerking met het Overheidsbreed cyberprogramma).

De impact van ransomware incidenten

De locatie voor deze kick-off is niet voor niets Artis. Zij hebben dit jaar uit eerste hand ervaren wat de impact is van een ransomware aanval. Inge van der Beijl, van Northwave Intelligent Security Operations, licht een tipje van de sluier op van grootschalig onderzoek naar de ervaringen van slachtoffers van ransomware-incidenten. Ze zal enkele tips geven om op een zo gezond mogelijke wijze om te gaan met dergelijke stressvolle situaties.

Daarnaast worden de laatste inzichten over het Cybersecurity onderzoek Alert Online 2022 gedeeld én lanceren ze de Pubquiz Alert Online bedrijvencompetitie.

Privacy en informatieveiligheid in de zorg

Je houdt je bezig met privacy en informatieveiligheid in een zorgorganisatie. En je ziet dat je collega’s blijven doen wat precies niet de bedoeling is. Wil jij in één uur inspiratie opdoen en een nieuw perspectief ontdekken waarmee je collega’s wél kan verleiden om veiliger met informatie om te gaan? Dan is dit webinar, op 6 oktober, iets voor jou.

Digitale criminaliteit

De wereld verandert. Alles wordt steeds meer digitaal. Ook criminelen maken gebruik van digitale middelen. Digitale criminaliteit is de snelst groeiende vorm van misdaad. Het schadebedrag loopt in miljarden op per jaar. Kom naar de gratis cybersecurity conferentie op 13 oktober 2022 (Gratis voor Rotterdamse ondernemers) zodat je slachtofferschap kunt leren voorkomen. Tijdens de conferentie krijg je praktische handvatten aangereikt om de digitale veiligheid van je organisatie te vergroten.

Politie Hackathon

Twaalf uur. Twintig cases. Eén missie. Tijdens de Cybersecuritymaand vindt de tweede editie van de Politie Hackathon Eenheid Den Haag plaats op 14 oktober. Een selectie van honderd digitale topspecialisten vanuit het bedrijfsleven en politie krijgt die dag de kans om aan echte politiezaken van politie eenheid Den Haag te werken. Dat gebeurt in bijzonder samengestelde teams en in samenwerking met het Openbaar Ministerie en ervaren rechercheurs. Natuurlijk is het een volledig verzorgd event op toplocatie en met een interessant programma. Leidt jouw bijdrage tot de aanhouding van een verdachte? Of bedenken jullie de nieuwe tool om cybercrime te voorkomen?

Hoe vergroot je de digitale weerbaarheid in het overheidsdomein?

Hoe zorg je voor meer bewustwording over cybercriminaliteit in het overheidsdomein? Hoe maak je partners digitaal weerbaar? Met de cyberchallenge van project Troje gaat provincie Gelderland gemeenten op vrijwillige basis hacken. Ervaringen van de provincie Gelderland en Secura bij het opzetten van dit project worden gedeeld. Wat zijn de uitdagingen? Wat zijn de tips?

 

Tags

Tip

Bekijk ook congressen, symposia, seminars en masterclasses op congresagenda.nl

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
digitaal-werven
6 okt

Door Digitaal Werven in Amsterdam

Digitaal-Werven Event

Bekijk evenement:
Direct-Duidelijk-Week
10 okt

Door Gebruiker Centraal in Amsterdam

Direct Duidelijk Week

Bekijk evenement:
evenementen
10 okt

Door Respons in Amsterdam

Nationaal Congres Evenementen

Bekijk evenement:
Contact