Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Wat zijn dé 5 fundamentals van customer experience op dit moment en wie gaat er naar huis met de titel Customer Experience professional 2022? Ontdek het tijdens dit online event op 7 september 2022.

Trendrapport 2022

Onlangs is het Customer Experience Trendrapport 2022 verschenen waarin je door Beeckestijn, in samenwerking met InSites Consulting, wordt meegenomen in 5 fundamentals die belangrijk zijn om jouw CX een boost te geven. Wat kan je verwachten?

Vijf belangrijke fundamentals

  1. Allereerst en het altijd het belangrijkst: ga op zoek naar de mens achter de klant. Dat is je begin- en eindpunt. Om customer experience (CX) waar te maken, moet je als organisatie de consument centraal stellen, kijken naar de mens achter de klant en zijn functionele, emotionele en sociale behoeften begrijpen.
  2. Focus op het probleem, niet de oplossing. Alleen door zich in te leven in de klant – in plaats van zich blind te staren op een oplossing – kunnen organisaties een overtuigende klantbeleving leveren. Het gaat om het definiëren, verwoorden en prioriteren van klantbehoeften.
  3. CX is dynamisch en niet statisch. Consumenten vergelijken elke nieuwe ervaring met de beste ervaring die ze ooit ergens gehad hebben, ongeacht waar die plaatsvond, het merk of categorie. Organisaties concurreren dus niet langer alleen binnen hun branche, maar ook over sectoren en zelfs regio’s heen. Wat vandaag geldt, werkt morgen niet meer.
  4. Hoewel KPI’s een onschatbaar instrument zijn geworden voor bedrijven, zorgen ze er vaak voor dat organisaties het meest waardevolle uit het oog verliezen – de klant. Het is van vitaal belang om wederzijdse waarde te creëren door de focus op KPI’s te verschuiven naar CPI’s (Customer Performance Indicators), waarbij wordt gemeten hoe goed een bedrijf presteert ten opzichte van de doelstellingen die voor de klant het belangrijkst zijn.
  5. Klanten hebben een holistische ervaring met merken, wat CX de verantwoordelijkheid maakt van meerdere afdelingen. Het is dus essentieel om organisatorische silo’s te verwijderen, de samenwerking te bevorderen en zo je organisatie CX-klaar te maken. Het leveren van een succesvolle CX begint met medewerkers voorzien van de juiste tools en cultuur.

Customer Experience trends

Tijdens het online event op 7 september geeft Tom de Ruyck, Managing Partner & Head of Insights bij InSites Consulting, een toelichting op de trends uit het trendrapport. Daarnaast laat hij zien wat de trends kunnen betekenen voor jouw organisatie of opdrachtgever(s).

Customer Experience professional 2022

Wie mag zich Customer Experience Professional 2022 noemen? Tijdens het online event kiest de jury de winnaar op basis van een actueel, concreet en praktisch plan. De prijs is een initiatief van Beeckestijn Business School en CustomerTalk en heeft tot doel customer experience als vakgebied verder te ontwikkelen en te professionaliseren. De plannen worden beoordeeld op volledigheid, relevantie en creativiteit.

Tags

Tip

Bekijk ook congressen, symposia, seminars en masterclasses op congresagenda.nl

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
data-driven-marketing
8 dec

Door FrankWatching in

Data-driven marketing (basis)

Bekijk evenement:
de-beste-werkplek-voor-klantcontactmedewerkers
8 dec

Door Klantenservice Federatie (KSF) in

De beste werkplek voor klantcontactmedewerkers

Bekijk evenement:
Inclusief-onderzoek
15 dec

Door Gebruiker Centraal in

Het belang van inclusief onderzoek

Bekijk evenement:
Contact