Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Concurrentie

Verkoop via internet (e-commerce) is booming. Succes trekt ook namaak en concurrentie aan. Wat kun je doen wanneer een product, een dienst, een website of webshop op internet wordt nagemaakt? Waar ligt de grens tussen inspiratie of namaak? Op welke wijze kun je oneerlijke concurrentie online bestrijden?

Copycats

Joost Becker en Jeroen Lubbers, advocaten van de sectie intellectuele eigendom en IT-recht organiseren het webinar ‘Copycats op internet, wat kunt u doen?’.
Er worden een aantal recente voorbeelden uit de praktijk van (on)toelaatbaar kopieergedrag besproken. Dit wordt gedaan aan de hand van recente rechtspraak. Zo weet je in de toekomst beter wanneer het tijd is om in te grijpen, en welke (juridische) stappen je dan kunt zetten.

Kopieergedrag

Joost en Jeroen zijn specialist op het gebied van auteursrecht, handelsnamen, merken, slaafse nabootsing en oneerlijke concurrentie. Op de vormgeving van websites rust in principe een auteursrecht. Onderscheidingstekens die online worden gevoerd door je bedrijf, zijn handelsnaam- en merkrechtelijk te beschermen. Namaak en nabootsing kunnen bovendien ook onrechtmatig zijn.

Ook wordt besproken: hoe kun je kopieergedrag effectief aanpakken?

Tags

Tip

Bekijk ook congressen, symposia, seminars en masterclasses op congresagenda.nl

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
CX-plannen-en-customer-journey
24 jun

Door Beeckestijn Business School in

CX plannen & Customer journeys

Bekijk evenement:
Data-Week-NL
27 jun

Door Gemeente ’s Hertogenbosch in

Data Week NL

Bekijk evenement:
VNG Congres
28 jun

Door VNG in

VNG Jaarcongres

Bekijk evenement:
Contact