Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Concurrentie

Verkoop via internet (e-commerce) is booming. Succes trekt ook namaak en concurrentie aan. Wat kun je doen wanneer een product, een dienst, een website of webshop op internet wordt nagemaakt? Waar ligt de grens tussen inspiratie of namaak? Op welke wijze kun je oneerlijke concurrentie online bestrijden?

Copycats

Joost Becker en Jeroen Lubbers, advocaten van de sectie intellectuele eigendom en IT-recht organiseren het webinar ‘Copycats op internet, wat kunt u doen?’.
Er worden een aantal recente voorbeelden uit de praktijk van (on)toelaatbaar kopieergedrag besproken. Dit wordt gedaan aan de hand van recente rechtspraak. Zo weet je in de toekomst beter wanneer het tijd is om in te grijpen, en welke (juridische) stappen je dan kunt zetten.

Kopieergedrag

Joost en Jeroen zijn specialist op het gebied van auteursrecht, handelsnamen, merken, slaafse nabootsing en oneerlijke concurrentie. Op de vormgeving van websites rust in principe een auteursrecht. Onderscheidingstekens die online worden gevoerd door je bedrijf, zijn handelsnaam- en merkrechtelijk te beschermen. Namaak en nabootsing kunnen bovendien ook onrechtmatig zijn.

Ook wordt besproken: hoe kun je kopieergedrag effectief aanpakken?

Tags

Tip

Bekijk ook congressen, symposia, seminars en masterclasses op congresagenda.nl

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
digitaal-werven
6 okt

Door Digitaal Werven in

Digitaal-Werven Event

Bekijk evenement:
Direct-Duidelijk-Week
10 okt

Door Gebruiker Centraal in

Direct Duidelijk Week

Bekijk evenement:
evenementen
10 okt

Door Respons in

Nationaal Congres Evenementen

Bekijk evenement:
Contact