Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Technologische ontwikkelingen

De tweede Conferentie Nederland Digitaal wordt van 16 tot en met 19 maart 2020 gehouden in Groningen. Wetenschap, bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en overheid wisselen kennis uit en slaan de handen ineen om richting te geven aan technologische ontwikkelingen die onze maatschappij en de economie in snel tempo veranderen.

Kunstmatige intelligentie (AI)

Het overkoepelende thema van de conferentieweek vorig jaar was ‘kunstmatige intelligentie‘. In de programmering kwam dit als rode draad terug. Bijvoorbeeld in onderwerpen als wetenschappelijk onderzoek, ethische vraagstukken en maatschappelijke en economische toepassingen.

Digitaal talent

Het thema voor dit jaar is ‘Digitalisering in actie’ en bestaat uit 3 onderdelen:

maandag 16 maart: Digitaal Talent Dag, met een coördinerende rol voor het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). We verenigen iedereen die een visie heeft om digitaal talent in Nederland te ontwikkelen en te behouden. Dé dag voor alle professionals die bezig zijn met de vernieuwing van onderwijs: van leraren en onderwijsontwikkelaars tot schoolleiders en onderwijsbestuurders, van bedrijfsleven tot overheid.
dinsdag 17 en woensdag 18 maart: de internationale wetenschapsconferentie ICT.OPEN, van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)
donderdag 19 maart: Nederland Digitaal Dag, verzorgd door het: ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK), ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV).

Strategisch actieplan

Staatssecretaris Mona Keijzer is ervan overtuigd dat de digitalisering ons veel kansen biedt, zeker als we ook goed omgaan met de risico’s.

Nederland Digitaal geeft iedereen die met dit onderwerp bezig is, de mogelijkheid om gezamenlijk onze samenleving, infrastructuur en natuurlijk ons bedrijfsleven op een hoger digitaal niveau te brengen. Ik reken dan ook op een succesvolle conferentie in Groningen.

Tijdens de eerste conferentie afgelopen maart in Hilversum kondigde de staatssecretaris haar strategisch actieplan AI (artificiële intelligentie) aan en lanceerden partijen de nationale AI-coalitie. Dit najaar presenteren zij de uitwerking hiervan.

ICT Open

Net als bij de eerste editie zal op dag twee en drie (17 en 18 maart) het congres ICT.OPEN plaatsvinden. Meer dan vijfhonderd wetenschappers en onderzoekers bij bedrijven ontmoeten elkaar rond het thema innovatie vanuit ICT-onderzoek. De organisatie is in handen van NWO en Informatica Platform Nederland (IPN).

Innovatiemarkt

Gedurende de conferentie zal in MartiniPlaza een doorlopende innovatiemarkt zijn met wisselende stands gericht op de doelgroepen van de verschillende conferentiedagen.

Digitalisering

Tijdens de conferentie worden de resultaten van een jaar digitalisering getoond. Dit word gedaan aan de hand van de prioriteiten in de Nederlandse Digitaliseringsstrategie 2.0. Er wordt gewerkt aan:

  • opschaling van alle initiatieven
  • pilots en good practices gericht op innovatie
  • ruimte voor talent
  • borging van veiligheid
  • bescherming van publieke waarden

Nederland Digitaal zorgt dat:

  • zichtbaar is waar digitalisering in Nederland verantwoord wérkt
  • startschoten zijn gelost om initiatieven op grote schaal uit te rollen
  • nieuwe verbindingen tussen groepen zijn gecreëerd
  • maatschappelijke discussie met publiek en politiek wordt gevoerd over maatschappelijk verantwoord digitaliseren

Tags

Tip

Bekijk ook congressen, symposia, seminars en masterclasses op congresagenda.nl

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
digitaal-werven
6 okt

Door Digitaal Werven in Groningen

Digitaal-Werven Event

Bekijk evenement:
Direct-Duidelijk-Week
10 okt

Door Gebruiker Centraal in Groningen

Direct Duidelijk Week

Bekijk evenement:
evenementen
10 okt

Door Respons in Groningen

Nationaal Congres Evenementen

Bekijk evenement:
Contact