Laden Evenementen

Technologische ontwikkelingen

De tweede Conferentie Nederland Digitaal wordt van 16 tot en met 19 maart 2020 gehouden in Groningen. Wetenschap, bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en overheid wisselen kennis uit en slaan de handen ineen om richting te geven aan technologische ontwikkelingen die onze maatschappij en de economie in snel tempo veranderen.

Kunstmatige intelligentie (AI)

Het overkoepelende thema van de conferentieweek vorig jaar was ‘kunstmatige intelligentie‘. In de programmering kwam dit als rode draad terug. Bijvoorbeeld in onderwerpen als wetenschappelijk onderzoek, ethische vraagstukken en maatschappelijke en economische toepassingen.

Digitalisering

Het thema voor dit jaar is ‘Digitalisering in actie’ en bestaat uit 3 onderdelen:

maandag 16 maart: Digitaal Talent Dag, met een coördinerende rol voor het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW)

dinsdag 17 en woensdag 18 maart: de internationale wetenschapsconferentie ICT.OPEN, van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)
donderdag 19 maart: Nederland Digitaal Dag, verzorgd door het: ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK), ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV).

Strategisch actieplan

Staatssecretaris Mona Keijzer is ervan overtuigd dat de digitalisering ons veel kansen biedt, zeker als we ook goed omgaan met de risico’s.

Nederland Digitaal geeft iedereen die met dit onderwerp bezig is, de mogelijkheid om gezamenlijk onze samenleving, infrastructuur en natuurlijk ons bedrijfsleven op een hoger digitaal niveau te brengen. Ik reken dan ook op een succesvolle conferentie in Groningen.

Tijdens de eerste conferentie afgelopen maart in Hilversum kondigde de staatssecretaris haar strategisch actieplan AI (artificiële intelligentie) aan en lanceerden partijen de nationale AI-coalitie. Dit najaar presenteren zij de uitwerking hiervan.

ICT Open

Net als bij de eerste editie zal op dag twee en drie (17 en 18 maart) het congres ICT.OPEN plaatsvinden. Meer dan vijfhonderd wetenschappers en onderzoekers bij bedrijven ontmoeten elkaar rond het thema innovatie vanuit ICT-onderzoek. De organisatie is in handen van NWO en Informatica Platform Nederland (IPN).

Innovatiemarkt

Gedurende de conferentie zal in MartiniPlaza een doorlopende innovatiemarkt zijn met wisselende stands gericht op de doelgroepen van de verschillende conferentiedagen.

Aanmelden

U kunt tot 5 januari 2020 een voorstel voor het programma indienen voor een deelsessie voor de maandag en/of de donderdag en voor een demonstratieproject voor de innovatiemarkt. De innovatiemarkt zal in wisselende samenstelling op alle dagen van de conferentie plaatsvinden.

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
hoe krijg je de belofte van AI werkend
16 mrt

Door PvKO in Groningen

Hoe krijg je de belofte van AI werkend? 

Bekijk evenement:
Marketing Insights onderzoek en analytics
16 mrt

Door MOA in Groningen

Marketing Insights, onderzoek en analytics

Bekijk evenement:
Klant energieke organisatie
16 mrt

Door Beeckestijn Business School in Groningen

De klant energieke organisatie

Bekijk evenement:
Contact