Laden Evenementen

Werk jij graag mee aan betere, inclusieve dienstverlening van de overheid? Maak jij je sterk voor diensten en communicatie die duidelijk, toegankelijk en bruikbaar zijn? Laat je dan inspireren door vakcollega’s en experts tijdens de jaarlijkse conferentie van Gebruiker Centraal op donderdag 2 december 2021.

De menselijke maat

Er zijn de afgelopen tijd veel rapporten verschenen die iets zeggen over de menselijke maat, en hoe die is kwijtgeraakt bij de overheid. Maar wat is de menselijke maat eigenlijk? Wanneer is de overheid die kwijtgeraakt? Waar vinden we die weer? En vooral: #HoeDan?

Het programma

Het dagprogramma zal de komende periode samengesteld worden. Enkele ingrediënten: online en fysiek, voor ieder wat wils, praktisch, met elkaar, interactief, toepasbaar, iedereen doet mee. Heb jij ideeën of wensen voor het programma? Geef die dan hier door aan de organisatie.

Renata Verloop en Peter van Grieken presenteren de conferentie. Zij introduceren de sprekers, stellen vragen aan de sprekers en verzorgen zelf ook nog een inhoudelijk deel.

Overheidscommunicatie

Renata Verloop is specialist in (online) overheidscommunicatie. Ze werkt als zelfstandig adviseur voor diverse organisaties, waaronder veel gemeenten. Sinds het ontstaan van de richtlijnen voor digitale toegankelijkheid is inclusiviteit altijd onderdeel van haar werk. Ze houdt zich nu vooral bezig met begrijpelijke communicatie en het behouden van menselijk contact in een samenleving waarin veel digitaal wordt gewerkt. Sinds mei vorig jaar presenteert ze de Direct Duidelijk Tour.

Digitale toegankelijkheid

Peter van Grieken is gespecialiseerd in digitale toegankelijkheid. Sinds 2010 werkt hij als zelfstandig ontwerper en adviseur en helpt hij organisaties die willen dat hun online dienstverlening voor iedereen toegankelijk is. In zijn streven om dienstverlening toegankelijk te maken ondersteunt en traint hij teams die toegankelijkheid beter willen begrijpen. Daarvoor werkt hij regelmatig samen met ervaringsdeskundigen die zelf het meeste baat hebben bij toegankelijke dienstverlening. Hiermee zorgt hij dat het menselijke aspect niet vergeten wordt. Peter is host van de webinars over digitale toegankelijkheid.

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
Upstream Festival
20 sep

Door Upstream Festival in

Upstream Festival

Bekijk evenement:
Conversational-conference
23 sep

Door FrankWatching in

Conversational Conference 2021

Bekijk evenement:
Opleiding digitale toegankelijkheid
23 sep

Door The Internet Academy in

Opleiding: Adviseur digitale toegankelijkheid

Bekijk evenement:
Contact