Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Bits of You

In Bits of You ervaar je hoe de datasporen die je dagelijks achterlaat jouw leven beïnvloeden. Laat je onderdompelen in een draaikolk van data, ontdek hoe algoritmes werken en vang een glimp op van de data-toekomst. Een tentoonstelling speciaal voor volwassenen in De Studio van NEMO op het Marineterrein in Amsterdam.

Workshops

Iedere donderdagavond (en een zaterdag) organiseert NEMO in De Studio op het Marineterrein een workshop, lezing of dialoog rondom het thema data. Speciaal voor volwassenen. De programma’s starten om 20.00 uur. Vanaf 19.15 uur ben je welkom in De Studio om een drankje te drinken en de tentoonstelling Bits of You te bezoeken.

Help, ik ben een database! – 18 november

Weet een algoritme wat ik wil voordat ik dat zelf weet? Met de komst van de informatietechnologie gingen we ons brein opvatten als een computer en onze genen als ‘de code van het leven’. Nu wordt ons hele leven in digitale stukjes opgeslagen in databases, die met behulp van algoritmes worden geanalyseerd. In deze lezing vertelt filosofische antropoloog Jos de Mul over de consequenties hiervan voor ons zelfbegrip, onze vrijheid en onze verantwoordelijkheid.

 Datasafari – 11 december (zaterdag)

Camera’s in de publieke ruimte, je ziet ze steeds meer. Hoe voorkomen we in de toekomst een ‘Big Brother-achtig scenario’? Architect, future city maker en oprichter van Tapp – Responsible Urban Tech, Tom van Arman, houdt zich op het Marineterrein dagelijks bezig met deze vragen. Maak samen met hem een wandeling en ontdek hoe data gebruikt wordt om de stad veiliger, duurzamer en efficiënter te maken. De wandeling begint en eindigt in De Studio van NEMO waar je een bezoek kan brengen aan de nieuwe tentoonstelling Bits of You. Deze activiteit is gratis toegankelijk. Gebruik hiervoor bij het bestellen van je tickets de kortingscode Data12.

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
Veranderkunde
17 mei

Door ManagementBoek in Amsterdam

Collegereeks: Veranderkunde

Bekijk evenement:
churn-door-middel-van-data-science
18 mei

Door Beeckestijn Business School in Amsterdam

Churn voorspellen en verlagen d.m.v. data science

Bekijk evenement:
data-driven-marketing
19 mei

Door FrankWatching in Amsterdam

Data-driven marketing (basis)

Bekijk evenement:
Contact