Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

“Big data heeft de toekomst. Het geeft namelijk inzichten in het verleden en heden, maar juist ook voor de toekomst. Het is de basis waardoor jij als persoon en als organisatie de juiste strategische beslissingen kunt nemen én actief bezig kunt zijn met slimme oplossingen en rendementsverbeteringen.” 

Waarde creëren uit data

Big Data Expo is het eerste platform waar vraag en aanbod uit de big datasector elkaar ontmoeten. Én het is het enige evenement in de Benelux dat zich puur en alleen richt op alle facetten van datamanagement. Op Big Data Expo focussen we enkel op het inzetten en laten renderen van big data. Daarom kiezen we altijd voor sprekers en exposanten die elke dag weer, op verschillende niveaus, met producten en diensten op het gebied van collecteren, genereren, analyseren, optimaliseren en/ of toepassen van big data bezig zijn. Dit zorgt er voor dat we diepgaande informatie kunnen bieden.

Wat is Big Data?

Maar wat houdt dat dan in, big data? Wanneer er gegevens verzameld worden in databases kunnen we deze analyseren en hieruit inzichten halen om zo te kunnen groeien, als werknemer maar zeker ook als bedrijf. We ‘weten’ door deze data immers wat werkt en waar onze aandacht naar uit moet gaan wanneer het gaat over bedrijfsvoering. Maar de hoeveelheid data groeit enorm snel, verandert continu en is vaak onsamenhangend en daarmee ongestructureerd. Hierdoor is er veel kennis en kunde nodig om deze grote hoeveelheid beschikbare data goed te begrijpen (binnen de juiste context). Kortom, big data vraagt om specialisten. De vraag is immers niet óf bedrijven inzichten uit big data zouden moeten halen, maar hóé ze het moeten aanpakken.

Wat is de Big Data Expo?

Big Data Expo is een platform waar mensen en kennis samenkomen, verbonden door het thema big data. De tweedaagse Big Data Expo heeft daarom als doel deze specialisten, uit verschillende big data-disciplines en van verschillende niveaus, samen te brengen met jou. Om zo als exposanten en sprekers kennis en kunde te delen met een grote groep specifieke bezoekers die op zoek is naar oplossingen om de grote stroom aan data inzichtelijk en relevant te maken. Daarbij zijn inspiratie en echte handvatten krijgen om verder te komen van onschatbaar belang.

Voor data professionals & data beslissers

De Big Data Expo is interessant voor echte data professionals die dagelijks werken met data en data oplossingen, datagedreven zijn en zich bezighouden met de techniek en software zoals data scientists, data engineers, data-analisten, informatie managers en business intelligence specialisten. Anderzijds is het interessant voor de businesskant, professionals die gebruik maken van de data analyses en zich met name focussen op het resultaat van deze data, denk aan marketing managers , marketing intelligence managers en business intelligence managers, maar zeker ook CEO’s, CIO’s, CFO’s en COO’s.

Leer bij over Text mining & digital innovation

Dit jaar heeft Big Data Expo extra ruimte gemaakt voor een academisch programma. Met sprekers vanuit organisaties als: TNO, TU Eindhoven, Maastricht University, Fontys, Open universiteit, Universiteit Twente, CWI en Universiteit van Amsterdam komen thema’s als Text mining, Analytics, Data science, Digital innovation en Artificial intelligence vanuit academisch oogpunt aanbod.

Het academisch programma vindt plaats op beide beursdagen en bied inhoudelijk, informatieve sessies die je direct verder helpen.

Sprekers & programma

Met ruim 120 lezingen van interessante sprekers en 85 exposanten is er voor iedere bezoeker een programma op maat te maken. Bekijk het programma

Tags

Tip

Bekijk ook congressen, symposia, seminars en masterclasses op congresagenda.nl

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
data-driven-marketing
8 dec

Door FrankWatching in Utrecht

Data-driven marketing (basis)

Bekijk evenement:
de-beste-werkplek-voor-klantcontactmedewerkers
8 dec

Door Klantenservice Federatie (KSF) in Utrecht

De beste werkplek voor klantcontactmedewerkers

Bekijk evenement:
Inclusief-onderzoek
15 dec

Door Gebruiker Centraal in Utrecht

Het belang van inclusief onderzoek

Bekijk evenement:
Contact