Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Praktijkcongres Communicatie

‘Hoe bereik je ze nog?’ Is een veelgehoorde opmerking onder IC Professionals. Niet alleen informatie-overload speelt hen parten maar – gek genoeg – ook de wendbare organisatie. Nu iedereen met iedereen communiceert, zijn de communicatielijnen diffuus. Hoe ontsluit je dat? Hoe bereik en betrek je medewerkers in deze nieuwe realiteit en zet je ze in beweging? Daarover gaat het Praktijkcongres Interne Communicatie 2020.

Bereiken van medewerkers

Tijdens het 23e Jaarcongres hoor je van vakcollega’s hoe je formele coaches en informele leiders kunt betrekken in het bereiken van medewerkers. Hoe je een integrale content- organisatie opzet. En hoe je medewerkers kunt laten meewerken aan een nieuwe strategie. We hebben het over diversiteit maar ook over app’s en de revival van het personeelsblad. In coaching-sessies kun je je verdiepen in je eigen rol/vaardigheden. Verder natuurlijk volop aandacht voor praktijkervaringen en cases. Genoeg redenen om aan te schuiven bij dagvoorzitter Winfried Baijens.

Interne communicatie

Holland Casino zit middenin een transformatie naar een modern innovatief uitgaansbedrijf. Het bieden van een 9+ gastbeleving staat hierbij centraal en interne communicatie speelt een sleutelrol. Iedere medewerker mag zich uitspreken over de koers en alle lagen worden uitgenodigd om de strategie mee vorm te geven. Concreet: minder ‘klassieke’ doelgroepcommunicatie, weg met de cascade en terug naar de bron. Waarbij het management minder als zender optreedt. Hoogstens nog als zenuwcentrum om de juiste verbindingen te leggen. Jeroen Hellenberg neemt je mee in twee belangrijke keuzes die zijn gemaakt: het belang van persoonlijke communicatie en een real time communicatiekanaal: een social platform in de vorm van een app.

Medewerkers APP

DHL heeft onlangs een app geïntroduceerd waar medewerkers (waaronder veel chauffeurs op weg) niet alleen bedrijfsnieuws kunnen halen vanuit de wereld, hun land of vestiging maar waarop ze via een social wall ook foto’s en ervaringen kunnen delen met collega’s. En daar wordt gretig gebruik van gemaakt. Frédérique Martin, Corporate Communications Specialist, vertelt over de ervaringen en resultaten tot nu toe.

IC-Professional

We discussiëren met Nathalie Beex – Business Partner Communications KLM,
Christien de Kanter – Interne en Verandercommunicatie Manager Vitens en
Patricia Bruisten – Manager Interne Communicatie KPN. Welke rol neem jij in als IC-Professional in een organisatie waar iedereen met iedereen communiceert, waar agile werken steeds meer terrein wint en verandering een constante is? Ben je vooral adviseur, coach of facilitator? Of van alle drie een beetje? Wat doe je nog wel en wat beslist niet meer? Hoe communiceer je daarover? En ook belangrijk: Hoe maak je jezelf én je toegevoegde waarde zichtbaar?

Tags

Tip

Bekijk ook congressen, symposia, seminars en masterclasses op congresagenda.nl

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
Sleutelfiguren bij ontwikkeling
1 dec

Door Gebruiker Centraal in Bussum

Je doelgroep écht bereiken? Maak gebruik van sleutelfiguren

Bekijk evenement:
data-driven-marketing
8 dec

Door FrankWatching in Bussum

Data-driven marketing (basis)

Bekijk evenement:
de-beste-werkplek-voor-klantcontactmedewerkers
8 dec

Door Klantenservice Federatie (KSF) in Bussum

De beste werkplek voor klantcontactmedewerkers

Bekijk evenement:
Contact