Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

De digitale overheid wordt gemaakt door mensen. In een lange estafette brengen ambtenaren in uitvoeringsorganisaties de wet bij de burger. Normaal zie je ze nooit, maar in de fotoserie De Begripvolle Ambtenaar vertellen medewerkers van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) openhartig waarom zij wel of niet kunnen voldoen aan een begripvolle overheid.

De relatie tussen burger en overheid staat flink onder druk. Maike Klip is ontwerpend onderzoeker bij de overheid en fotograaf. Zij onderzoekt welke rol begrip voor de burger bij de digitalisering van de overheid hoort te spelen. In haar online lezing vertelt ze welke onbegripvolle patronen we moeten doorbreken zodat begrip voor de burger het startpunt kan zijn bij de overheid.

Onderzoek naar begrip bij de digitale overheid

Haar onderzoek naar de rol van begrip bij de digitale overheid lees je als interactief verhaal met 9 essays op debegripvolleambtenaar.nl. Daar kun je ook de verhalen van de geportretteerde begripvolle ambtenaren teruglezen en luisteren. Dit beeldverhaal is in de herfst van 2020 genomineerd voor de WdKA Research Awards.

Bekijk ook de foto’s en blogs van Maike Klip in kader van haar onderzoek naar de digitale overheid op De begripvolle ambtenaar. Lees ook over ons onderzoek naar digitaal contact met gemeenten en over begripvol en menselijk klantcontact.

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
Inclusief-onderzoek
15 dec

Door Gebruiker Centraal in

Het belang van inclusief onderzoek

Bekijk evenement:
Travel Congress 2023
10 jan

Door Jaarbeurs in

Travel Congress 2023

Bekijk evenement:
Winterfestival klantgericht ondernemen
23 jan

Door PvKO in

PvKO Winterfestival

Bekijk evenement:
Contact