Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Steeds meer organisaties vinden het belangrijk om ethisch verantwoorde AI-toepassingen te ontwikkelen. Maar wat is precies ethisch verantwoord? En hoe ontwerp je AI-systemen die aan ethische richtlijnen voldoen?

Artificial intelligence

Toekomstonderzoeker Rudy van Belkom van de Stichting Toekomstbeeld der Techniek (STT) deed er uitgebreid onderzoek naar en ontwikkelde een ethisch ontwerpspel. Dit in samenwerking met normcommissie Artificial intelligence & big data bij NEN en het lectoraat Artificial Intelligence van de HU.

Met behulp van deze tool ervaar je het vertalen van abstracte waarden naar concrete toepassingen en het bereiken van consensus bij complexe vraagstukken. Naast de presentatie van de onderzoeksresultaten wordt de tool officieel gelanceerd. Hier vind je meer informatie.

Ethiek

Normcommissie Artificial intelligence & big data bij NEN draagt bij aan mondiale en Europese standaarden. Een belangrijk deel hiervan heeft betrekking op ethiek en het meten en beheersen van de impact van AI.

Er wordt ingegaan op de rol die standaarden spelen bij het borgen van het verantwoord ontwikkelen en toepassen van AI. Hierbij wordt een kijkje geboden in de standaardisatiekeuken. Standaardisatie draagt bij aan het scheppen van duidelijkheid en veiligheid, zonder de innovatiekracht te beperken. 

Platform

Tot slot volgt het officiële startschot van Platform AI, dat met de normcommissie samenwerkt aan vraagstukken rondom AI standaarden en vroegtijdig op de hoogte is van ontwikkelingen. Kijk voor meer informatie op www.nen.nl/ai.

 

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
cybersecuritymaand
3 okt

Door Alert Online in

Cybersecuritymaand 2022

Bekijk evenement:
Informatiemanagement
4 okt

Door Academy for Information & Management in

Strategisch informatiemanagement

Bekijk evenement:
digitaal-werven
6 okt

Door Digitaal Werven in

Digitaal-Werven Event

Bekijk evenement:
Contact