Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Zelforganiserende teams

Voor veel organisaties is het tegenwoordig normaal dat er met zelforganiserende teams wordt gewerkt. Voor leidinggevenden komt hierdoor de vraag wat dit betekent voor hun rol. Wordt deze kleiner, groter of verdwijnt deze helemaal en ontstaat er een nieuwe rol? Daarnaast hoor je geluiden dat managers veel meer leiders zouden moeten zijn, maar wat houdt dit type leiderschap dan in?

Agile leiderschap

Managementboek en Prowareness organiseren daarom voor de 3e keer het event ‘Agile Leadership Europe’. Vorig jaar bezochten méér dan 600 deelnemers dit agile event in Amsterdam.

Diverse topsprekers gaan tijdens deze dag in op bovenstaande vragen en stellen het onderwerp (Agile) leiderschap van de toekomst centraal.

Bedrijfscultuur

Zo is aan het woord Patty McCord, auteur van o.a. ‘Krachtig‘. Ze werkte voor zowel kleine innovatieve start-ups als grote techbedrijven. Ze heeft uit de eerste hand ervaren hoe bedrijven traag en zelfvoldaan, en werknemers cynisch en zeurderig kunnen worden. Als chief talent officer was ze medeverantwoordelijk voor de unieke bedrijfscultuur van Netflix en co-auteur van het Netflix Culture Deck. Al haar ervaringen gebruikt ze nu om onze manier van werken opnieuw te definiëren door bestaande regels en structuren los te laten.

Agile expert

Rini van Solingen, dé agile expert in Nederland en auteur van o.a. ‘Formule X‘. Rini van Solingen (prof. dr. ir.) is spreker, schrijver, docent en ondernemer. Hij is deeltijdhoogleraar Global Software Engineering aan de Technische Universiteit Delft. Daar leidt hij het onderzoek en onderwijs rond wereldwijd gedistribueerde softwareteams.

Ook geeft hij regelmatig college aan Universiteit Nyenrode in masterclasses en MBA’s. Tevens is Rini CTO bij Prowareness, waar hij als strategisch consultant helpt bij het succesvol doorvoeren van Agile transformaties en het bouwen van Responsive Enterprises. Hij is een van de hoofddocenten van de masterclass www.Leading-Agile-Transformations.com.

Leidinggevenden

Peter Koning is een doorgewinterde leidinggevende in agile organisaties. Als Senior Leadership Consultant bij Prowareness traint en adviseert hij leidinggevenden en begeleidt hij de managementteams van agile transformaties. Samen met enkele bedrijven heeft hij praktische tools ontwikkeld die door steeds meer bedrijven worden gebruikt. Hierover heeft Peter ook een boek geschreven: ‘Toolkit voor agile leiders‘.

Hoe word jij de Agile leider van de toekomst?

Tags

Tip

Bekijk ook congressen, symposia, seminars en masterclasses op congresagenda.nl

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
Inclusief-onderzoek
15 dec

Door Gebruiker Centraal in Amsterdam

Het belang van inclusief onderzoek

Bekijk evenement:
Travel Congress 2023
10 jan

Door Jaarbeurs in Amsterdam

Travel Congress 2023

Bekijk evenement:
Winterfestival klantgericht ondernemen
23 jan

Door PvKO in Amsterdam

PvKO Winterfestival

Bekijk evenement:
Contact