Blog:

Europarlement steunt digitale agenda Neelie Kroes

door Marco Derksen op

Europarlement steunt digitale agenda Neelie Kroes

Het Europees Parlement steunt de Digitale Agenda van Eurocommissaris Neelie Kroes, sinds kort binnen de Europese Commissie verantwoordelijk voor zaken zoals ICT en telecom. Kroes wil onder meer dat alle EU-burgers in 2013 toegang hebben tot breedbandinternet en dat zij in 2015 online terecht kunnen bij alle openbare diensten. Overheden dienen in het stimuleren van zaken zoals een digitale infrastructuur, onder meer breedband internet, zich actief op te stellen.
De Digitale Agenda voor Europa is een van de belangrijkste pijlers van Europa 2020, het strategische plan van de Europese Commissie dat de EU uit de crisis moet helpen en de Europese economie moet voorbereiden op de komende tien jaar. De Digitale Agenda voor Europa bestaat uit de volgende 6 pijlers:
  1. Ultra-snel Internet: dit is de ruggengraat voor het bedrijfsleven en maatschappelijke ontwikkeling. De EU zal hierin samenwerken om de juiste condities te scheppen voor de noodzakelijke breedband infrastructuur.
  2. De Digitale Interne Markt: Wordt het niet tijd dat zonder problemen online diensten en producten kunnen kopen en aanbieden in andere geografische markten? De EU wil een einde maken aan de lappendeken van uiteenlopende regulering op de nationale markten die de grensoverschrijdende digitale handel in de weg staat.
  3. De Digitale maatschappij: Waarin iedere Europese burger de vaardigheden en de rechten heeft zich veilig online te bewegen en te ontplooien. Waar hij/zij toegang heeft tot efficiënte publieke diensten op het internet en in staat wordt gesteld om effectieve zorg te krijgen om zo een onafhankelijker bestaan te kunnen leiden.
  4. Voorrang aan ICT

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Marco Derksen is onderdeel van

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (778)
Contact