Blog:

Dromen

door Marco Derksen op

Dromen

Ondanks dat ik mijzelf had beloofd om twee maanden geen stap buiten Arnhem te zetten (om te kunnen werken aan mijn nieuwe kantoorpand), had ik voor vandaag toch een hele dag afspraken buiten de deur. Na een kennismaking bij Novartis in Arnhem had ik achtereenvolgens afspraken met Joris van Heukelom van ilse media, Iklas Thani van IklasCasa en Tjeerd Kooij van Webads in Amsterdam. Gelukkig viel de drukte op de terugweg mee en kon ik lekker doorrijden naar huis. Onderweg moest ik terugdenken aan de gesprekken van vandaag. Hoe groter kon het contrast eigenlijk zijn? Twee CEO's van gerenomeerde internetbedrijven met miljoenen omzet, een farmaceutische reus met een omzet van meer dan 40 miljard dollar en dan een 36-jarige Irakese die vanuit haar appartement in IJburg probeert haar dromen te verwezenlijken.

Via een vriendin was ik gevraagd of ik eens met Iklas Thani wilde praten over haar concept en wellicht kon ik haar helpen met de marketing van haar website. Ik kende Iklas niet maar na wat zoeken op internet kwam ik al snel achter haar verhaal. Iklas was 11 jaar toen ze een verdwaalde kogel van een dronken politieman in haar rug kreeg met een dwarslaesie als gevolg. Dat was in Bagdad waar ze na het ongeluk hemel en aarde bewoog om een goede opleiding te krijgen. Sinds 1999 woont ze in Amsterdam waar ze had gehoopt op een mogelijkheid om te kunnen studeren, maar ook hier liep ze tegen diverse problemen op.

Toch liet Iklas het er niet bij zitten en is ze vanuit haar situatie als werkeloze gehandicapte volop bezig met plannen zoals IklasCasa, een site waar mensen met een lichamelijke beperking hun aangepaste woningen (in vakantietijd) kunnen ruilen. Afgelopen jaar heeft ze van haar spaargeld de website laten bouwen maar helaas blijven de bezoekers weg. Hoe nu verder?

Vanmiddag heb ik Iklas suggesties gegeven voor verbetering van de website en hoe ze daarna stap voor stap kan werken aan een het aantrekken van gebruikers van de website. Ik hoop niet dat ik haar heel erg heb teleurgesteld door te vertellen dat haar website eigenlijk nog niet geschikt is voor wat ze er mee wil. Aangezien ze het geld niet heeft voor verdere doorontwikkeling, heb ik haar geadviseerd om eens te informeren naar subsidiemogelijkheden. En als dat niet lukt, wil ik er serieus over nadenken om dit prachtige iniatief te ondersteunen. Want laten we eerlijk zijn, wat is er nu mooier dan het nastreven van een droom?

Fotografie: Digi Butterfly; Muziek: Just tell me (Lynn)

15 reacties

Subsidieland is niet echt droom-bevorderend over het algemeen… :s

Dit soort initiatieven zouden veel actiever gekoppeld moeten/kunnen worden aan opleidingen, waar studenten met praktijkdingen aan de slag kunnen. Beetje à la 8 uur overwerken voor het goede doel door Nieuwe Garde, maar dan door studenten in (gast)lessen… ;o)

Beantwoord

Beantwoord

Profielfoto
LucienBurm op schreef:

Marco, kan ze niet beter gewoon een Ning maken/aanpassen en zich concentreren op aantrekken van mensen ipv het bouwen van een site?

Beantwoord

Hi Marco,

Inderdaad niets mooier dan dromen nastreven. Mooi verhaal dit.

De site kan op een aantal vlakken verbeterd worden inderdaad. Mocht je
er mee verder gaan dan biedt ik graag en uiteraard kostenloos mijn
hulp aan (bijv. voor zoekmachineoptimalisatie). Just let me know…

Beantwoord

Profielfoto
Dorien op schreef:

Waw, een mooi project inderdaad. Kan Iklas niet bij één of andere organisatie aankloppen die zich met behoeften voor gehandicapten bezighoudt? Die kunnen haar misschien financieel verderhelpen én haar project via hun organisatie mee bekend maken? Of op één of andere manier een oproep doen in de krant? Lijkt me toch een nieuwsbericht waard in de ouwe trouwe traditionele media? 😉

Beantwoord

Beantwoord

Marco, niet subsidie land in sturen, maar aanpakken met aantal goedwillende mensen. Ik zal dit stuk eens doormailen en kijken of we wat handjes op elkaar kunnen krijgen.

Beantwoord

Profielfoto
ronald op schreef:

Marco, is zo’n nieuwe mindz omgeving niet iets voor haar. dat gekoppeld aan de inspanningen van jochem en we hebben wat moois voor haar….??

Beantwoord

Beantwoord

Profielfoto
Ellen van den Berg op schreef:

Probeer de site te openen, maar misschien iets te veel bezoekers nav jouw verhaal… ik wil wel kijken naar het toegankelijk maken van de site volgens webrichtlijnen, zodat de doelgroep ook optimaal kan worden bereikt… Zou een heel mooi initiatief zijn!

Beantwoord

Leuk blog en bovenal leuk initiatief.

Alleen de website kan inderdaad een aantal verbeteringen gebruiken.

Beantwoord

Marco, met alle respect maar ik hoop dat ze niet heel veel geld voor die site heeft hoeven te betalen. Leuke projecten, moeten idem uitstraling hebben. Ik kende het initiatief niet, maar wij zouden het graag helpen stappen omhoog te maken. Een complete make-over van de site is daar een kosteloze optie voor of evt. gratis hosting als dat aan de orde mocht zijn. Laat maar weten hoe wij kunnen helpen.

Ciao, Robert

Beantwoord

Beantwoord

Profielfoto
Marloes op schreef:

Hoi Marco,
Het is misschien niet veel, maar als ik zou kunnen helpen met b.v het verbeteren en of vertalen van de tekst dan hoor ik dat graag

Beantwoord

Beantwoord

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Marco Derksen is onderdeel van

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (1315)
Contact