Het verschil tussen digitale transformatie en digitalisering?

Digitalisering is iets anders dan digitale transformatie

De termen digitaal, digitaliseren, digitalisatie, digitalisering en digitale transformatie worden vaak door elkaar gebruikt. De digitale transformatie is veel meer dan digitalisering alleen. Wat is het verschil?

Digitalisering

Digitalisering betekent dat het mogelijk is om informatie, media en bedrijfsprocessen digitaal te maken. Digitaliseren is het logische vervolg op opslag in analoge en fysieke vorm. Het grote voordeel van digitalisering dat het mogelijk is om veel meer data op te slaan dan vroeger mogelijk was. Digitale opslag maakt het bovendien gemakkelijker om verbanden te leggen, informatie te vergelijken en terug te vinden.

“Digitalisering stelt organisaties in staat om de digitale transformatie met succes door te maken.”

Door gebruik te maken van de digitale mogelijkheden kunnen organisaties zich volledig richten op de klant en veel flexibeler en effectiever hun doelen halen.

Digitale transformatie?

“Voor Upstream betekent de digitale transformatie dat een organisatie een verandering heeft doorlopen waarna het de klant 100% centraal stelt in de gehele customer journey, verbonden is met een waardevol netwerk en digitaal als norm beschouwt.”

Upstream helpt bij digitale transformatie, digitalisering en met digitaal klantcontact. Wij helpen vanuit kennis, ervaring en door samenwerking. Stel je vraag aan ons.

Neem contact op

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (1407)
Contact