Dienst

Training LiveChat

Lees verder
Telfort zet in op volledig digitale dienstverlening met o.a. webcare en livechat

LiveChat is een prettige, directe, veilige en effectieve wijze om online met klanten te communiceren. In de training ‘How to LiveChat’ leert je team, ongeacht platform of software, hoe je zowel persoonlijk, klantgericht, efficiënt als hulpvaardig klanten kunt helpen bij een support, service, sales en/of adviesvraag. LiveChat is ‘conversational service‘.

In een interactieve en op praktijkgerichte training LiveChat leer je hoe je met de inzet van taal, emoticons, juiste toon en gericht vragen stellen de leiding neemt en houdt in een chatgesprek. Zo kun je als agent en als geheel team, in dialoog en samenwerking met je klant, snel komen tot de juiste oplossing of antwoord. Je leert om op professionele wijze, met behulp van taal en volgens de juiste etiquette, met klanten in gesprek te gaan via LiveChat.

Voor wie is de training ‘How to LiveChat?

Deze training LiveChat is vooral gericht op de medewerkers van een helpdesk, klant contact center (KCC), contactcenter en (startende) live chat agents. Ook voor communicatiemedewerkers, klantadviseurs en social media agents, die adviesgesprekken voeren via chat of publieks- of klantvragen via LiveChat behandelen.

Wat leer je op de training ‘How to LiveChat’?

Aan het eind van de training ‘How to LiveChat’ kan iedere deelnemer:

  • De verschillende doelen van LiveChat onderscheiden
  • De juiste tone of voice bepalen voor hun organisatie en toepassen in LiveChat berichten
  • Taal inzet specifiek voor berichten op chat en hoe je omgaat met afkortingen en/of emoticons
  • Effectieve gesprekstechnieken en gespreksvaardigheden voor LiveChat
  • De effecten van een tegemoetkomende, maar ook defensieve antwoordstrategie inschatten
  • Hoe je effectief en leidend kunt ‘pingpongen’ in een LiveChat
  • Op juiste wijze vragen stellen en een vraagstrategie inzetten
  • Hoe je als een mens chat en niet als een chatbot.
  • Hoe je bewust omgaat met AVG / GDPR / privacy en persoonsgegevens

Ook leren de LiveChat agents over het gebruik van (verkorte) links vanuit de chat naar veelgestelde vragen, hulptools, de mijn-omgeving en evt. de community, waar klanten zelf (al dan niet de volgende) keer zelfstandig hun vraag kunnen oplossen via een digitaal kanaal.

Training op maat en oefenen in jouw eigen tool

De ervaren trainer Marrigt van der Valk zorgt voor voorbeelden op maat, passend bij de deelnemers, organisatie en branche, zodat zij zich herkennen in de oefeningen en vragen. Ook is een training ‘on the job’ en in de gebruikte tool mogelijk o.b.v. verzamelde chatgesprekken. Na afloop van de training kan ook een coachingstraject of kalibratiesessie worden georganiseerd.

Lees ook: ‘6 tips voor digitaal klantcontact’, geschreven door onze trainer Marrigt van der Valk.

Training Chat, Whatsapp of Messenger

Of je nu LiveChat doet voor KPN, KLM of de Kindertelefoon. Of dat je chatgesprekken voert via WhatsApp, Facebook Messenger, Livechat of gebruik maakt van een livechat op je website. Of je doel nu support, advies, sales of service is…

Deze training helpt de medewerkers om chat of ook wel genoemd ‘messaging‘ als volwaardige wijze voor klantcontact in te zetten met een hoge klanttevredenheid tot gevolg. Lees over hoe Dorel en Samsung de klanttevredenheid omhoog zagen gaan door de inzet van LiveChat.

Meer diensten

Webcare

Met persoonlijke, inlevende, probleemoplossende en klantgerichte conversaties helpt webcare de brug te slaan tussen menselijk en digitaal contact. Upstream helpt […]

Lees verder…
Contact