Blog:

De toekomst van de zorg

door Marco Derksen op

De toekomst van de zorg

Dokters hebben het Internet ontdekt. Websites brengen artsen en hun patiënten dichter bij elkaar. Het urenlang wachten in de wachtkamer is ouderwets en achterhaald: het gebeurt allemaal op het internet. Zoals het versturen van medische foto’s, testresultaten of gewoon het stellen van een snelle vraag: het contact tussen artsen en patiënten wordt nooit meer hetzelfde.

Althans, dat is de hoop van sommige vooruitstrevende dokters en specialisten. Volgens hen moet het Nederlandse zorgstelsel radicaal op de schop. De zelfbewuste, mondige patient moet een grotere rol krijgen in het organiseren van zijn eigen zorg.

In het Nijmeegs Radboudziekenhuis wordt hard gewerkt aan het uitbreiden van een netwerk waarbij patiënten hun artsen elkaar snel kunnen benaderen. Minister Klink juicht het initiatief toe en heeft een flinke subsidie toegekend. Hij ziet graag dat zorgverleners in de rest van het land het Nijmeegse voorbeeld volgen. Op kleinere schaal gebeurt dat al. Zo kunnen jongeren met autisme via hun iPod begeleid worden en maakt ook de verslavingszorg gebruik van digitaal coachen. En de eerste ervaringen van patiënten zijn positief. Zulk snel contact met je arts is precies waar de zelfbewuste patiënt naar op zoek is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Marco Derksen is onderdeel van

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (778)
Contact