Blog:

Chief community officer bij decentrale organisatie

door Marco Derksen op

Chief community officer bij decentrale organisatie

Recentelijk probeerde ik aan te geven wat we nu eigenlijk verstaan onder web 2.0. Uitgaande van het model van Forrester kunnen we web 2.0 vanuit drie invalshoeken bekijken: vanuit ondersteunende technologie, vanuit de applicaties en features en vanuit gedragsveranderingen. Via Tony heb ik bovenstaande korte video gevonden waarin op bijna kinderlijk eenvoudige manier het verschil wordt uitgelegd wat het verschil is tussen web 1.0 en web 2.0. Om eerlijk te zijn maakt het me niet uit hoe mensen het noemen maar in essentie komt het neer op de verandering van organisaties en de interactie met en tussen haar relaties: decentrale organisatie en chief community officer. Welke organisatie stelt als eerste een Chief Community Officer (CCO) aan?

4 reacties

Beantwoord

En nu we het toch over een gedecentraliseerde digitale wereld hebben, dan is de discussie over Marc Canter’s persistent life bits en Dick Hardt’s Identity 2.0 de moeite waard (beide waren aanwezig op The Next Web).

Zie ook de posting van Yme Bosma vandaag over a life host waarin hij Canter’s Digital Life Aggregators (DLA) combineert Jon Udell’s hosted life bits.

En last but not least speelt communicatie een cruciale rol in een gedecentraliseerde wereld.

Beantwoord

Beantwoord

Jean-Paul, het UPC Webcare-team is niet echt een gedecentraliseerde organisatie dat is neergezet door een community manager. Naast UPC zijn er overigens al meer bedrijven die dergelijke teams hebben opgetuigd.

Beantwoord

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Marco Derksen is onderdeel van

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (1415)
Contact