Case

De juiste monitoring tool voor Wageningen UR

Lees verder

Het aanbod van monitoring- en webcare tools is immens groot en varieert van (bijna) gratis tools, tot high-cost tools waarvoor je fikse bedragen betaalt. Upstream heeft Wageningen Universiteit en Researchcentrum (WUR) geholpen bij de selectie van de juiste tool die perfect binnen de organisatie en de gestelde doelen past.

Briefing van Wageningen UR aan Upstream:

Wageningen Universiteit en Researchcentrum (WUR) merkte dat er nationaal en internationaal veel online buzz is rondom de universiteit en de onderzoekscentra. Om een breed en actueel beeld te hebben van deze Buzz zocht de WUR een goede en betaalbare online monitoring tool. Samen met RepMen heeft Upstream hierover advies uitgebracht. De online buzz betreft niet alleen het onderwijs en de universiteit zelf, maar ook een breed scala aan maatschappelijke issues waarbij de WUR in meer of in mindere mate bij betrokken is in de rol van stakeholders en opinieleider.

Werkwijze: selectie en keuze van een monitoringtool

Voor de WUR hebben we een analyse uitgevoerd, waarbij we diverse aanbieders hebben vergeleken op diverse functionaliteiten. Denk bijvoorbeeld aan de workflow, rapportagemogelijkheden en de manier van dataverzameling. Uit het advies kwamen twee geschikte tools voor de WUR. Upstream en RepMen adviseerde beide tools 14 dagen gratis te testen met een beperkt aantal searches, bijvoorbeeld op de naam ‘Wageningen UR’ of ‘WUR’ en op een actueel issue.

Advies in de markt van monitoringtools

Het aanbod van monitoringtools varieert van (bijna) gratis tools, tot high-cost tools waarvoor je fikse bedragen betaalt. Hoewel er veel overeenkomsten zijn in de verschillende tools, heeft iedere pakketaanbieder zijn eigen verdienmodel, functionaliteiten en service level agreement (SLA). De hoeveelheid aanbieders en (soms genuanceerde) zien organisaties vaak door de bomen het bos niet meer. Upstream helpt organisaties door een adviestraject aan te bieden waarin we in een paar stappen komen tot de meest geschikte tool op basis van de wensen van de organisatie.

credits header foto: Guillaume Bolduc on Unsplash

Meer cases

Bekijk alle cases (15)
Contact