Case

Ontwikkeling kalender-app Nederlandse Toerfiets Unie

Lees verder

De Nederlandse Toerfiets Unie (NTFU) heeft Upstream gevraagd om samen met bureau Webdesigning een mobiele app te ontwikkelen met daarin alle bij NTFU aangemelde fietstoertochten in Nederland.

Wielersport gaat digitaal

Wielersportbond NTFU behartigt de belangen van de sportieve racefietser, de mountainbiker en de recreatieve fietser. Eén van de kerntaken van de NTFU is het samenstellen en coördineren van de jaarlijkse toertochtenkalender.

Toertochten op de kalender

Met behulp van de kalender applicatie voor iPhone en Android kunnen fietsliefhebbers altijd en overal zien welke toertochten er op het programma staan. De gebruiker kan aangeven op welke locatie, in welke periode, of welke soort tocht of afstand hij of zij wilt fietsen. Waarna de mobiele app een overzicht toont van de fietstochten die voldoen aan de criteria.

De wielerapp Fondo van KNWU

Via Erwin Blom kregen we de tip dat anno 2019 de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie (KNWU) een nieuwe app heeft gelanceerd voor (toer-)fietsers. Fondo is de app van de KNWU die fietsers helpt beter te worden. Met schema’s voor tochten of gericht op bijvoorbeeld sprinten of klimmen.

Erwin Blom over de nieuwe KNWU-app Fondo:

Het aantal sporters in Nederland neemt niet af, maar het aantal mensen dat actief is via een vereniging wel. Het aantal gebonden sporters slinkt. De sportbonden zijn nu bijna allemaal aan het kijken hoe zij ook relevant kunnen zijn voor de mensen die niet aan een competitie willen meedoen, of hun eigen wedstrijdjes willen organiseren.
Fondo is daar één van de initiatieven van. Want we zien allemaal massaal mensen in wielertenue en op racefietsen rijden, maar die doen dat veelal ongeorganiseerd. Zouden die mensen niet ook beter willen worden? En zouden die het niet fijn vinden als ze dat op een deskundige manier met al die kennis die bij de bond voorhanden is kunnen doen?
De KNWU denkt van wel en is daarom Fondo gestart Bezig zijn met je sport, maar op een manier die bij het huidige sporten past. Natuurlijk, er zullen altijd wedstrijden blijven en Nederlandse fietsers doen het internationaal beter dan ooit, maar er zijn naast de tienduizenden leden van de KNWU nog 800.000 mensen die bereikt kunnen worden. Daarom vind ik Fondo interessant.

Lukt het in een steeds meer fragmenterende en individualiserende wereld als sportbond een nieuwe rol te pakken? Is dit waar fietsers warm voor lopen? Download de app en laat het de makers weten. Voor nu (2019) is Fondo helemaal gratis. En dan krijg je er nog chat-contact met een coach bij ook!

N.b. Upstream heeft geen betrokkenheid bij de ontwikkeling van Fondo gehad. Credits header foto: Eric Rothermel on Unsplash

Meer cases

Bekijk alle cases (15)
Travel 3.0 - Innovatie Lab NBTC

Innovatielab NBTC

Op initiatief van het NBTC werd in samenwerking met HSMAI Nederland en de NHTV in september 2010 het ‘Innovatielab’ opgezet […]

Lees Case: Innovatielab NBTC
Contact