Blog:

Carpe diem quam minimum credula postero

door Marco Derksen op

Carpe diem quam minimum credula postero

Precies eenn jaar geleden verwees ik naar Vodafone Mayfly, een al wat oudere campagne van Vodafone waarin je het leven geeft aan een eenndagsvlieg en hem een levensles meegeeft. Want, wat zou jij doen als je een eendagsvlieg was en maar eenn dag hebt te leven?

Mijn goede voornemen voor 2007 was om me meer te gaan richten op het creeren van vrije tijd. En alhoewel het me (nog) niet is gelukt om me minimaal een dag in de week helemaal vrij te maken van werk, is het me wel gelukt om twee maanden verlof te nemen en te genieten van mijn gezin.

Ik vraag me ook wel eens af of een gestructureerd leven uberhaupt bij mij past. Natuurlijk zou ik willen dat ik al mijn afspraken kan nakomen, dat ik op tijd reageer op alle emailtjes en dat ik een perfecte vader ben voor mijn dochters (om maar eens een paar dingen te noemen). Maar net als Gerjanne (nee, niet mijn Gerjanne) ben ik geen Gettings Things Done (GTD)-type en voel ik me meer aangesproken door The Organization Paradox van Boris Veldhuijzen van Zanten (I’m disorganized and proud of it).

En om eerlijk te zijn, daar kom ik vooralsnog best ver mee al zeg ik het zelf 😉
<!– Ik ben inmiddels ruim twee jaar zelfstandig en heb me in die tijd met heel veel leuke dingen bezig kunnen houden. Naast initiatieven als Upstream (vooral advieswerk, presentaties en workshops), Marketingfacts, Foodlog, Boomr en BlogAds, ben ik sinds dit jaar voorzitter van IAB Nederland, bestuurslid VPRO, lid van adviesraden van Generation Next en Mobile Mondays en geef ik sinds september college nieuwe media aan de HAN. –>
Maar waar ik het meest van geniet zijn de momenten dat ik met mijn gezin op vakantie ben of met vrienden online of offline kan ouwehoeren. Als dan blijkt dat ik daar de mensen om mij heen ook nog mee kan inspireren, dan ben ik helemaal gelukkig.

Mijn advies aan iedereen is eigenlijk heel simpel, doe de dingen die je leuk vindt en geniet. Prettige feestdagen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Marco Derksen is onderdeel van

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (1262)
Contact