Wat is digitale transformatie? Delta Lloyd vroeg het

Big data, robotica, artificial intelligence, internet of things… de wereld wordt met de dag digitaler. Maar hoe speel je hierop in als ondernemer? En wanneer stap je in? Delta Lloyd vroeg het aan Marco Derksen, strategisch adviseur en docent op het gebied van digitale transformatie.

Iedereen kent de bekende voorbeelden: Uber, Amazon, Airbnb, Spotify. Maar ook in Nederland hebben we onze eigen ‘disruptors’, zoals het Amsterdamse betaalbedrijf Adyen en Buurtzorg, de thuiszorgorganisatie van Jos de Blok.

Disruptief en exponentieel

Allemaal disruptieve bedrijven die hebben gebroken met de oude conventies in hun markt. Door maximaal gebruik te maken van de laatste digitale technieken en nieuwe verdien- en organisatiemodellen. Dit soort partijen worden ook wel ‘exponentiële organisaties’ genoemd omdat ze doorgaans 10 keer beter, sneller en goedkoper zijn dan hun concurrenten.

Wat is digitale transformatie?

Allemaal leuk en aardig, maar wat kunnen of moeten ondernemers hiermee? Delta Lloyd ging te rade bij Marco Derksen, die ruim 20 jaar ervaring heeft op het gebied van technologie, innovatie en (digitale) media. Lees het interview in ‘Denk in Doen’ van Delta Lloyd met Marco Derksen over digitale transformatie.

Plaats een bericht

Geschreven door:
Geplaatst op:
22 november 2017

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date!

Terug naar boven