Blog:

Lancering AYA4, de online community voor jonge mensen met kanker

door Marco Derksen op

Lancering AYA4, de online community voor jonge mensen met kanker

Het UMC St Radboud liet de online community AYA4 bouwen. De online community AYA4U, speciaal voor jonge mensen met kanker, is gelanceerd op 20 oktober 2010 tijdens het symposium ‘REshape 4 AYA’.

Jongeren of jongvolwassenen met kanker vallen vaak tussen wal en schip. Ze zijn te oud voor de kinderafdeling, en de oncologische zorg voor volwassenen heeft vaak geen antwoord op de vragen waar zij mee zitten. Bijvoorbeeld vragen op het gebied van studie, relaties, werk, zelfstandig wonen en het krijgen van kinderen. Speciaal voor AYA’s (Adolescents and Young Adults) startte het Nijmeegse UMC St Radboud in 2009 met een AYA-platform. Onderdeel van dit platform zijn de speciale ‘hangplek’ voor jongeren met kanker en de AYA-poli. Recentelijk ontwikkelde het UMC St Radboud de online community AYA4, met ‘All information You’ve Asked for’. De online community zal worden gelanceerd op 20 oktober tijdens het symposium ‘REshape 4 AYA’ plaats. Upstream Projects was verantwoordelijk voor de bouw van de online community AYA4. Bovenstaande video is geproduceerd door Four Corners.
Online community AYA 4

Platform AYA4 speciaal voor AYA’s

Speciaal voor AYA’s (Adolescents and Young Adults) startte het Nijmeegse UMC St Radboud in 2009 met een AYA-platform. het verzoek kwam van de jongeren zelf. Onderdeel van dit platform zijn de speciale ‘hangplek’ voor jongeren met kanker en de AYA-poli. Recentelijk ontwikkelde het UMC St Radboud de online community AYA4, met ‘All information You’ve Asked for’.

AYA4U Community

In de speciale AYA4 community ontmoeten AYA’s leeftijd-/lotgenoten in een veilige, afgeschermde omgeving om ervaringen uit te wisselen en kennis en gevoelens te delen met elkaar. In 2010 is de AYA4 community  opgericht door AYA’s van het AYA Expertise Platform Radboudumc en zij hebben er samen met professionals voor gezorgd dat de AYA4 community open is gesteld voor alle AYA’s in Nederland.

Upstream was verantwoordelijk voor het bouwen van online community AYA4. Bekijk wat Upstream kan betekenen op het gebied van online communities.

2 reacties

Beantwoord

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Marco Derksen is onderdeel van

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (1315)
Contact